פלאפל גבינת עזים

פלאפל פריך מבחוץ ונמס מבפנים שהולך לגנוב את ההצגה לכל מנות החג. מומלץ להגיש עם טחינה- יוגורט.
החומרים  ל-20 כדורים :
לתערובת:
2 גלילים (360 גרם) גד-עז גד
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
2 שיני שום, כתושות
1 כפית שטוחה כמון
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם מוזהבים + 1 כפית שטוחה מלח
2 ביצים
לטיגון:
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מערבלים במעבד מזון את כל חומרי התערובת עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות התערובת.
2. מערבבים פירורי לחם ומלח בקערה רחבה . בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס''מ ומגלגלים את הכדורים בפירורי לחם (התערובת מאד רכה והכדורים בשלב הזה לא סימטרים – אחרי קירור נוסף ניתן יהיה להעניק להם צורה עגולה מושלחת). מניחים במגש מרופד בנייר אפייה , מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר אפילו ליליה ) להתייצבות הכדורים.
3. מוציאים את הכדורים מהמקרר ומכדררים אותם ביד על מנת שיקבלו צורה עגולה . בקערה רחבה אחרת טורפים ביצים. טובלים בביצה ומגלגלים שוב בפירורי לחם.
4. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על אש בינונית. מטגנים את כדורי הפלאפל 2-3 דקות , עד שהם זהובים. בכל פעם 6-8 כדורים. מוציאים לנייר סופג.
טחינה-יוגורט:
מערבבים בקערה גביע יוגורט כבשים, 1/3 כוס טחינה גולמית, 1/3 כוס מים, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור גרוס לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

בתאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה