פריטטה היא חביתה איטלקית תפוחה ועשירה, על גבול הפשטידה. כאן עם פטריות, תרד טרי, גבינה בולגרית ופקורינו. מתכון כשר לפסח
מרכיבים
החומרים ל-6 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ גס
1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1/2 ס"מ
100 גרם עלי תרד טריים
6 ביצים
1 כף קמח מצה
מלח ופלפל שחור גרוס
80 גרם בולגרית מסורתית של מחלבות גד 5% מסוננת ומפוררת גס
1/2 משולש 80 גרם פקורינו של מחלבות גד מגוררת גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית, בצל ופטריות ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והפטריות רכים.
3. מנמיכים מעט את הלהבה, מוסיפים תרד ומאדים עוד 3-2 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהתרד מתחיל להתרכך.
4. טורפים ביצים בקערה, מוסיפים פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת, מפזרים מעל גבינות ומבשלים כ-3 דקות, עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
5. מעבירים את המחבת לתנור ואופים 20-15 דקות, עד הזהבה קלה.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה