עוגת שמרים דבש ותפוחים

מרכיבים
1 קילו קמח
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
2 יח' ביצים
50 גר' שמרים
30 גר' אבקת חלב
450 גר' חלב
10 גר' מלח
200 גר' חמאה לקיפולים

אופן הכנה:
מערבבים קמח שמרים סוכר אבקת חלב מוסיפים ביצים וחלב ולשים את המרכיבים לבצק, כ 5 דק לישה מוסיפים מלח וחמאה (150 גר) ולשים עוד כ 10 דק עד שהבצק הומוגני ורך.
מעברים לקערה ומתפיחים כשעה בחום חדר. לאחר שעה מכים בעדינות בבצק להוצאת האוויר.

בעזרת מערוך פותחים את הבצק למלבן ומורחים על המלבן את החמאה לקיפולים (200 גר) מקפלים לשלוש כלומר צד ימין של הבצק לאמצע וצד שמאל על הקיפול של צד ימין.
מרדדים שוב למלבן והפעם מקפלים לארבע צד ימין לאמצע הבצק צד שמאל לאמצע הבצק ואז את שני הצדדים מקפלים פנימה. מעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.

לאחר שעתיים מקפלים שוב שלוש וארבע על פי ההנחיות למעלה ושוב מעבירים למקרר למנוחה של 6 שעות (מומלץ ללילה). לאחר המנוחה פותחים למלבן מפזרים את מילוי תפו"ע (ראה מטה) מגלגלים לגליל ואת הגליל מחלקים לשניים (מתקבלות שתי עוגות) ולהניח כל גליל בתבנית אינגליש קייק מתפיחים כשעה ומפזרים את פלורנטין השקדים (ראה הכנה מטה) ואופים 40-35 דק ב180 מעלות.
מלית תפו"ע:
4 יחי' תפוחים גרנד סמית
גר' סוכר100 
50 גר' חמאה
גר' חמוציות50 
 גר' אגוזי מלך קצוצים50 
קולפים את התפוחים פורסים לפרוסות, ממיסים חמאה במחבת מוסיפים את פרוסות התפוחים הסוכר והחמוציות ומבשלים עד לריכוך קל של התפוחים. לאחר שהתקרר מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים מעבירים למקרר עד לשימוש.

פלורנטין שקדים:
100 גר' דבש
גר' סוכר100 
200 גר' שקד פרוס
גר' חמאה30  

אופן ההכנה:
לוקחים את הדבש והסוכר מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת כשמבעבע והסוכר נמס ( מתקבל צבע ענברי) מוסיפים חמאה מבשלים כדקה מכבים את האש ומוסיפים שקדים מצננים ניתן לשמור בקופסא אטומה לא בקירור עד השימוש 

בהצלחה ובתאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה