לחמניות במילוי פסטרמת דבש

-50 לחמניות קטנות)
לחמניות נהדרות ואהובות בעלי מראה וטעם בלתי נשכחים.
המילוי הפיקנטי והלא שיגרתי מעולה וקל מאוד להכנה.
מנה שתסחוף קריאות התפעלות מכל מי שיטעם...

לבצק לחמניות:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
1/2 3 כוסות מים
3 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1/2 כוס שמן
1 ביצה

למילוי:
1 בצל סגול קטן קצוץ
1 זוקיני או קישוא חתוך לקוביות קטנות
21 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
21 פלפל כתום חתוך לקוביות קטנות
4 פרוסות פסטרמה דבש של "עוף טוב" חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות רוטב פסטו או צרור עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
1 כף שמן זית

הכנת הבצק: 
בקערת המיקסר מפוררים את השמרים. מוסיפים את הסוכר וחצי כוס מים חמים ומשהים לתסיסה כרבע שעה. מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק גמיש. מתפיחים שעה וחצי.



הכנת המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה קטנה

הכנת הלחמניות:
 יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דקות בתנור שחומם מראש
ל-°c180. מוציאים את הלחמניות מהתנור. בעזרת אצבע יוצרים גומה במרכזה של כל לחמנייה ותוחבים בתוכה מעט מהמלית. מחזירים את הלחמניות לתנור ואופים עד השחמה עוד כרבע שעה. 
טיפ: למראה מהוקצע ומושלם של הלחמניות, ניתן לאפות בתבנית שקעים עגולים או מלבניים ובמקום ליצור את הגומה באצבע, מכינים כדורי נייר אלומיניום קטנים ותוחבים אותם לתוך הבצק לפני האפייה הראשונה. לאחר 10 דקות מוציאים את כדורי נייר האלומיניום ולגומה שנוצרה מכניסים את המלית.

בתאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה